BloggProffs

Vilken blandare skall man välja?

Det finns en hel del blandare att välja mellan när man skall köpa nytt kök. Det finns dels de vanliga standard blandarna och sedan finns det dom designade. Ibland kanske man kan tycka att prisskillnaderna är stora, och är det bara designen som  skiljer tycker man kanske inte att det är värt det. Men man skall ha klart för sig att det finns stora kvalitetsskillnader på marknaden. En blandare av bra kvalite skall minst hålla i 10-15 år.
Då kan det vara värt att lägga på lite på priset. Vad är det då för funktioner man kan begära av en bra blandare. En del har keramisk tätning istället för gummi packning. Många tycker det är att föredra  då den är mer okänslig. Vissa blandare har en hetvattenspärr som man kan justera. Det är en detalj som kan minska energianvändningen i hemmet. Ergonomin är också en faktor när man tittar på blandare. Tänk på att det är lättare att fylla på en kastrull under en högre kran än vad det är under en lägre. Schmidt kök har ”Köksutställning Stockholm” där du kan se ett flertal olika kranar. Där kan du även få hjälp av en köksarkitekt som hjälper dig till rätt val. Schmidt kök har även ett flertal olika modeller på diskho. Även vid val av diskho kan man tänka på lite praktiska detaljer. Vissa diskbänkar har direktnedkast till soppåsen, det kan vara bra då man slipper öppna en dörr så fort något litet skall kastas. Välj gärna en lite större diskho då det är lättare att disk plåtar och stora kastruller i en sådan.

Lycka till!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu